Omgeving

Het appartementencomplex "het Strandleven" te Groote Keeten is gelegen op slechts 100 meter van de strandopgang en 300 meter van het strand.

Groote Keeten ligt op 2 km ten Noorden van Callantsoog, 6 km ten zuiden van Den Helder, 8 km van het gezellige dorp Schagen en slechts 20 minuten rijden van Alkmaar.


Hier in de kop van Noord-Holland vindt u prachtige, brede en schone stranden, waar u heerlijk kunt wandelen of zwemmen. De kinderen vermaken zich ook prima in het zachte zand of op het speeltoestel vlakbij het appartement.


Wandelen kunt u ook in het Natuurgebied het Zwanenwater in Callantsoog. Voor leden van Natuurmonumenten gratis en anders €1,50 voor volwassenen en kinderen vanaf 13 jaar.


Uw boodschappen kunt u doen bij een Albert Heyn (elke dag geopend van 8 tot 22 uur) in het nabij gelegen Callantsoog ongeveer 2 km zuidwaarts of in Julianadorp ongeveer 2 km naar 't noorden bij een Aldi/Lidl. 

Wilt u lekker uit eten of even gezellig borrelen buiten de deur, ga dan naar De Princen Keet in Groote Keeten. Het restaurant staat aan de duinrand, wat uniek is en heeft een groot en gezellig terras naast de strandopgang waar u heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Mocht de zon zich minder laten zien, zijn er binnen nog 50 zitplaatsen beschikbaar met een sfeervolle bar waar tot in de late uurtjes getapt wordt.


In de omgeving van Groote Keeten is veel te beleven voor iedereen. Voor de kinderen is er het bekende Fort Kijkduin in Den Helder en attractiepark de Goudvis in St. Maartenszee. Ook kunt u een uitstapje maken naar het Zuiderzee-museum in Enkhuizen. En niet te vergeten de zwembaden in de buurt, zoals zwembad "de Wiel" in Schagen en zwembad "de Watertoren" in Egmond aan Zee. Zeker de moeite waard voor een bezoek!


* Fort Kijkduin: Admiraal Verhuellplein 1 te Kijkduin-Den Helder telefoon: 0223 - 612366

Een fort uit de tijd van Napoleon met in de gewelven een aquarium met Noordzeevis.


* Attractiepark De Goudvis: Zeeweg 91 te St. Maartenszee, telefoon: 0224-561671. Een groot park waar u bij elk weer terecht kunt. Met onder andere een enorm buitenspeeltuin, 3 overdekte speelparadijzen, met meer dan 2200m2 overdekt speelplezier en een cafetaria met groot terras. Het park is gedurende het hele jaar geopend.


* Zuiderzee museum: Wierdijk 12-22 te Enkhuizen, telefoon: 0228-351111. Voel, proef en ervaar het land van water in het Zuiderzeemuseum.

 

In ons appartement is een map aanwezig met nog veel meer informatie over wat er allemaal te doen is de omgeving. In Callantsoog zit tevens een VVV-kantoor.

Het Strandleven | Duinweg 14 A8| 1759 NW Groote Keeten

  Miranda van der Poel en Robert van der Kaaden | 06-21287279

120216 bezoekers (260279 hits) sinds 12-11-2008